نوشته شده توسط :

لطفا به وبلاگ ما هم نگاهی بیندازید این وبلاگ معرفی کوتاهی از کتاب »مقدمه ای بر جغرافیای تاریخی شهر زابل» می باشد. اگر مایلید می توانید نام کتاب را در گوگل جستجو کنید سپس لینک آن را در وب سایت خود بگذارید.

با تشکر

نام کتاب: مقدمه ای بر جغرافیای تاریخی شهر زابل

مولف: ناصر چاری

وبلاگ: zabolhistory.blogfa.com

درباره کتاب:

این اثر در هشت بخش تنظیم شده، که در هر بخش براساس فصول آن به موضوعات مختلف پرداخته شده است.

ـ در بخش اول به مفهوم جغرافیای تاریخی پرداخته شده است. دراین قسمت ضمن معنی تاریخ و جغرافیا به شناخت جغرافیای تاریخی توجه شده است. و با توجه به جدید بودن آن در لغت نامه های مختلف معنی آن جستجو شده و رابطه بین تاریخ و جغرافیا از نظر اساتید مختلف و صاحب نظر آورده شده است و در آخر هم در مورد تاثیر جغرافیا بر تاریخ شهر زابل بحث شده است.

ـ در بخش دوم به دارالحکومه های سیستان قبل از زابل توجه شده است. لذا در قسمت بررسی سکوهه به عنوان دارالخلافه سیستان شرحی نیز راجع به طایفه سرابندی با تکیه بر امرای این خاندان آمده است.

ـ در بخش سوم در ابتدا شرحی راجع به خاندان علم یعنی موسسان شهر ناصری آمده است و از آبادیهای ابتدایی زابل یعنی حسین آباد و شهر ناصری سخن رانده شده است. با توجه به تشکیل زابل فعلی از تلاقی این دو آبادی شرح آنها همراه با حوادث بوقوع پیوسته در آنها و نیز محلات قدیمی این دو آبادی ضروری می نمود.

ـ در بخش چهارم به تاسیسات اروپائیان در زابل فعلی توجه شده است. مرزی بودن سیستان و بحث هند بریتانیا که روسیه به آن چشم دوخته بود باعث تشکیل کنسولگری های دولت های انگلیس و روس در رقابت با هم در ابتدای قرن بیستم شد. این کنسولگری ها به دنبال خود بانک های شاهنشاهی و استقراضی را آوردند و نیز کنسولگری بریتانیا در زابل خود دارای قسمت های دیگری مثل مسجد و بیمارستان بود. که توضیحاتی نیز درباره آنها ارائه شده است.

بلژیک نیز دیگر کشور اروپایی در ابتدای قرن بیستم از طریق اداره گمرک ایران وارد بازار این سیاست ها شده و در سیستان نیز دارای شعبه ای بود که به آن پرداخته شده است.

ـ در بخش پنجم به زابل فعلی توجه شده است. ابتدا خود زابل و پیشینه نام آن بررسی گردیده است. در قسمتی از این بخش به چهارسوهای معروف زابل و اماکن موجود در آنها اشاره شده است و در فصلی دیگر اطلاعات تعدادی از ادارات به طور گزینشی ذکر گردیده است و نیز به اماکن خدماتی پرداخته شده است.

ـ در بخش ششم به محلات زابل در غالب «محله»، «کوچه محله» و «ده محله» و وضعیت استقرار آنها توجه شده است. اطلاعات این قسمت از طریق تحقیقات میدانی جمع آوری شده است. به این صورت که مؤلف با حضور در محله و ارتباط با بانیان یا مطلعین اطلاعاتی را شفاهی جمع آوری کرده است و با استفاده از برخی منابع و اسناد به جمع بندی کلی رسیده است.

ـ در بخش هفتم از قبرستان های ابتدایی و جدید زابل سخن رانده شده است. در این بخش سعی شده است تاریخچه افتتاح این قبرستان ها پیدا شود.

ـ در بخش هشتم به زندگی و معرفی برخی از شخصیت ها یا طوایف پرداخته شده است. برخی از این افراد نظیر سرهنگ مکری از اولین کسانی هستند که خیابان های فعلی زابل توسط وی مرزبندی شد.



:: موضوعات مرتبط: در باره سیستانیان , ,
:: برچسب‌ها: مقدمه ای بر جغرافیای تاریخی شهر زابل , مکری , ,
:: بازدید از این مطلب : 662
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : 27 ارديبهشت 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : naser

فاطمه خزایی دختر پینگ پنگ بازی که که از منطقه مظلوم  و محروم سیستان و بلوچستان توانسته است چندین بار به عضویت تیم های ملی درآمده نیازمند توجه و تامل مسئولان است. درد دل و گفته های این دختر مظلوم اما قهرمان شنیدنی و جالب خواهد بود آقایان مظلومان حاشیه نشین درد چشیده را دریابند ولله [...]

برای مطالعه ادامه مطلب بر روی تصویر زیر کلیک کنید



:: موضوعات مرتبط: در باره سیستانیان , ,
:: برچسب‌ها: فاطمه خزایی , نگین سیستان , مصاحبه , ,
:: بازدید از این مطلب : 1563
|
امتیاز مطلب : 33
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : شنبه 9 ارديبهشت 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : naser

 بنام خدا

مقدمه

باعنايت به تاكيد دين مبين اسلام مبني بر ارتباط و صله رحم خويشاوندان ونيز تعامل و معاشرت و روابط حسنه،بالاخص تعاون وهمكاري و مساعدت و مساوات در امور،و اصلاح ذات البين و رفع كدورتها واختلافات فردي وجمعي و احساس مسئوليت در قبال دردمنديهاي ديگران بالاخص اقوام و وابستگان، و از طرفي نارسايي سيستم طايفه داري گذشته در مقايسه با امروزه در جهت پاسخگويي به مطالبات فوق الاشاره، در شرايط كنوني برآنيم تا با ارائه مدل جديدي از طائفه داري كه مبتني بر مشاركت آحاد افراد طائفه وبهره گيري از توان بالا واستعدادهاي مختلف آنان باشد ضمن تداوم عزت وافتخاري كه اسلافمان با قدمت وپيشينه اي ديرين بوجود آورده اند موجبات تحكيم وتقويت بيشتر برادري و همكاري وافزايش عزت،حرمت و افتخار توام با اقتدار را فراهم آوريم.در اين مدل اركان طائفه را با شرايطي كه در پي مي آيد تشكيل وساماندهي مي نماييم تا با اقدامات خداپسندانه و كدخدامنشي خود ضمن بسط وگسترش اخلاق و فرهنگ ديني و غيرت وعزت طائفه اي از ارتكاب هرگونه تخلف و ناهنجاري در تعاملات درون طائفه اي و برون طائفه اي جلوگيري و بازدارندگي ايجاد نمايد. وسعي نمايند در نظام مقدس جمهوري اسلامي تحت حكومت ولايت فقيه بازويي براي مجريان و مسئولين آن در راستاي اصلاح جامعه باشند 

برای دریافت فایل pdf اساسنامه اینجا کلیک نمایید



:: موضوعات مرتبط: اساسنامه طایفه , ,
:: بازدید از این مطلب : 1519
|
امتیاز مطلب : 89
|
تعداد امتیازدهندگان : 23
|
مجموع امتیاز : 23
تاریخ انتشار : جمعه 5 ارديبهشت 1391 | نظرات ()